Highschool Sweetheart

Hello, My Highschool Sweetheart   💞 Malissa, itulah nama saya. Saya tinggal di Petaling Jaya sejak lahir lagi. Ketika berumur...

Hello, My Highschool Sweetheart  💞
Malissa, itulah nama saya. Saya tinggal di Petaling Jaya sejak lahir lagi. Ketika berumur 11 tahun,  kami sekeluarga berpindah ke Kota Damansara dan juga terpaksa berpindah sekolah. Saya bersekolah di Seksyen 7, Kota Damansara dan kebetulan Azrif (suami) bersekolah di sekolah yang sama. Pada tahun seterusnya darjah 6, kami sekelas. Hehe. Masa tu budak lagi, jadi taktahu apa apa. Kawan pun atas dasar sekelas.Apabila dah meningkat ke sekolah menengah, kami juga belajar di sekolah yang sama iaitu Sekolah Seksyen 10, Kota Damansara. Tapi, nak dijadikan kisah yang agak sedih, pada umur 14 tahun, saya telah dipindahkan ke Sekolah Perempuan, iaitu Sekolah Assunta, PJ dan kami terputus kawan selama 11 tahun. Yessss, memang sangat lama! Tapi mungkin masa tu tak fikir jauh kan sebab budak lagi.
Satu hari, saya terjumpa dengan kawan sekolah (Sekolah Kota Damansara) yang ajak berbuka puasa bersama. Ala, kira macam reunion tu. Masa tu umur dah 23 tahun. Saya memang rasa kuat hati untuk join. Taktahu lah kenapa. Kami berbuka puasa di Saujana Utama, yang pada masa tu juga Azrif (suami) turut serta. Mulanya memang saya tak kenal/tak cam muka dia sebab dah 11 tahun putus hubungan. Bila reunion, macam-macam cerita nak dikongsi. Saya tak perasan yang saya sedang diperhatikan.

Tak lama lepas reunion tu, saya dimasukkan dalam group whatsapp Sekolah Seksyen 10 Kota Damansara. Dan nak dijadikan cerita bermulanya perkenalan semula kami (Malissa & Azrif), Azrif whatsapp saya secara personal untuk ajak keluar makan. Masa tu hati berbunga-bunga sebab 1st time orang ajak date. Hehe. Nervous pun ada. Lepas dari first tu, jadi berkali-kali dan kami mula rapat. Masa tu Azrif adalah salah seorang Pemain Bola Sepak Selangor. Boleh dikatakan setiap hari juga lah Azrif akan ajak saya untuk teman dia setiap kali ada latihan di Padang SUK Shah Alam.


Pada tahun 2016, Azrif dapat offer untuk join team JDT dan pada suatu malam tu, dia datang ke rumah untuk meminta izin parents saya untuk bawa saya ke Johor untuk tandatangan contract. Sekali lagi kami berjauhan. Azrif di Johor dan saya masih di Petaling Jaya. Yang bestnya, setiap kali Azrif pulang ke KL, dia akan berjumpa dengan saya dan keluarga.Pada suatu hari, Azrif menyatakan hasratnya untuk mengikat tali pertunangan dengan saya. Tanggal 19 Feb 2017, saya telah sah menjadi tunangan kepada Azrif. Alhamdulillah, one step closer. Setelah berbincang dengan kedua belah pihak, kami bersetuju untuk menetapkan 18 November 2017 sebagai tarikh pernikahan. Alhamdulillah sekali lagi syukur ke hadrat Illahi, kami telah sah menjadi suami dan isteri. Selepas kahwin, Azrif masih lagi terikat dengan JDT dan saya telah pun membuat keputusan untuk mengikut Azrif untuk tinggal di Johor. Terasa bagai mimpi yang jadi kenyataan. Thank you, Highschool Sweetheart!'DEAR HUSBAND, You're just not my friend, but you're my love. You're just not my love, you're my heart. You're not just my heart, you're my life. You're just not my life but you're my EVERYTHING' - Your Wife, Malissa.
'OH MY LOVE, - Behind every successful man is a woman - whoever said this is 100 percent right. you're the secret behind my success, my dear wife. I Love You'- Your truly lover, Azrif


You Might Also Like

0 comments