CHECKLIST BAKAL PENGANTIN

CHECKLIST DONE  CHECKLIST PROSPECTIVE BRIDE !! 1. Senarai kursus Berkahwin Perkara pertama yang perlu dilakukan. Sebagai contoh, an...

CHECKLIST DONE 

CHECKLIST PROSPECTIVE BRIDE !!

1. Senarai kursus Berkahwin
Perkara pertama yang perlu dilakukan. Sebagai contoh, anda periksa enam bulan sebelum berkahwin. Pada masa anda mempunyai peluang untuk merancang dengan teliti dan kerap.


2. Tetapkan Perkawinan & Pengampunan Tanggal

Ini sangat penting. Bercakap dengan kedua-dua pihak. Pengantin juga perlu meluangkan masa untuk kerja lama kerana ada pesta untuk kedua-dua pihak.


3. Tentukan Tema Majlis 

Ini jarang diberi keutamaan. Walau bagaimanapun, hari ini banyak tema perkahwinan diserahkan kepada ibu bapa kami untuk memilih warna kegemaran mereka sebagai tema. Walau bagaimanapun, ini masih memerlukan konsensus parti pengantin dan ibu bapa pengantin perempuan.

4. Pemeriksaan Perubatan atau Ujian HIV
Perkara mesti dibuat. Ujian pemeriksaan kesihatan HIV telah dikuatkuasakan kepada semua pengantin perempuan oleh kerajaan Malaysia. Tanpa hasil pemeriksaan kesihatan HIV, perkahwinan itu tidak dapat diteruskan kerana keputusan ini mesti disertakan dengan dokumen lain.

 5. Penyerahan

Merancang dengan pasangan yang diperlukan item sebagai mas kahwin. Untuk Mencegah pembaziran, penghantaran barangan yang dipromosikan barangan penggunaan harian seperti minyak wangi, set penjagaan diri dan lain-lain.

6. Cari Souveniour / Hadiah

Cenderahati tetamu sangat penting. Cari hadiah yang sesuai dengan anggaran anda. Buahnya mesti tangan yang dapat membawa kesenangan kepada tetamu pernikahan anda tidak kira berapa umur atau muda.
7. Mengarang Penghantaran Barang

Untuk menyimpan, anda boleh menyusun diri sendiri atau barangan DIY yang anda siarkan. Gunakan barang-barang yang ada di rumah anda untuk membuat anda lulus cantik dan mahal. Jika peminat ibu anda barangan vintage, hanya meminjam bayang-bayang hiasan kandang yang digantung di luar rumah. Sangkar ini boleh digunakan sebagai tempat letak kereta hiasan. Kreatif dan simpannya?

8. Buku Jurunikah

Jadi ok atau ditafsirkan Berkahwin hari ini sangat sibuk dengan pelbagai urusan. Bukan sahaja orang mahu berkahwin, tetapi mempunyai masalah peribadi mereka sendiri untuk diselesaikan. Jadi tahniah mengambil langkah, sekarang pencipta atau tok kadi apabila tarikh perkahwinan anda telah ditetapkan. Jangan lupa untuk mengingatkan pencipta / tok kadi anda pada tarikh perkahwinan anda. Mereka adalah orang biasa yang kadang-kadang boleh dilupakan.


9. Jemputan 
Tempah atau cetak undangan anda sendiri. Ini disyorkan untuk dibuat awal. Proses kad mereka agak memakan masa kerana perkara iniperlu diluluskan oleh kedua-dua pihak.

10. Baru-baru ini (Buat / Pakaian / Jurugambar / Majlis)
 ini adalah hal yang paling terpeting bagi kaum perempuan , iaitu make up. memilih jurusolek adalah amat penting kerana semua wanita idamkan muka yang berseri dan cantik ketika majlis perkhawinanya.
sebelum anda menempah baju pegantin, anda juga boleh membuat DIY untuk menjimatkan lagi cost budget perkhawinan

Sebelum mengambil keputusan untuk mengambil catering, anda perlu membuat ‘food test’ dengan pihak catering agar anda berpuas hati dengan masakan mereka. Bagi tempahan khemah, anda boleh mula membuat bayaran pendahuluan sebagai tanda setuju anda untuk mengambil servis mereka
 photographer? x tahu nak cari mana? walaweyhhh.. meh lah guna kidmat sbxs . semua kami dah sediakan dr segi photographer, dr segi videografi, dr segi kad khawin, dr segi ummm photobooth ! semuanya kami dah sediakan. apa yang perlu korang buat ialah pergi contact admin kami dengan booked harga RM 300 sahaja  . 

cepat2. jum booked sekarang! sementara masih ada quota kosong. 

You Might Also Like

0 comments